15. november 2023

»Kaj sploh je kulinarika naših babic? Kdo je ta ženska, ki jo iščemo?«

Jezeršek postavlja vprašanja o kulinariki in tradiciji slovenske hrane.

Sorodne izjave

Izjave, ki se vsebinsko morda ujemajo z zgornjo, morda pa ne. V vsakem primeru so zanimive.
3. april 2021
15. maj 2021

»Volimo Jureta više od bureka«

Jernej Mlekuž o prispevku bureka k priljubljenosti v Sloveniji.
15. november 2024

»Z razglasitvijo Tedna slovenske hrane dajemo pomemben poudarek slovenski hrani oziroma hrani iz lokalnega okolja.«

Ervin Kosi je predstavil pomen uživanja lokalne hrane in projekt Tradicionalnega slovenskega zajtrka.
3. november 2025

»Želimo ozaveščati slovenske potrošnike o pomenu kupovanja hrane lokalnega izvora.«

Na novinarski konferenci je predsednik Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije izrazil željo po ozaveščanju potrošnikov.